Navštivte stránky naší
kamenné pobočky
FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA
Do prodejny»03.06.2016
Všichni jsme se jistě setkali s glukosaminem, po kterém sáhneme, pokud potřebujeme úlevu a regeneraci pro namáhaný a často přetěžovaný pohybový aparát (bolesti kloubů, záněty a otoky).Těmito problémy trpí už prakticky každý z nás, což ostatně dokládá i procentuální statistika hovořící o rapidně přibývajícím počtu artróz, kde výjimku netvoří ani mladí lidé. A jedním z nejlepších způsobů, jak klouby podpořit a ulevit od bolesti, je užívání kombinace glukosaminu a omega-3 mastných kyselin.
Vysvětleme si, proč. Glukosamin je prekurzorem pro glykosaminoglykany, které jsou hlavní složkou kloubní chrupavky, vazů a šlach. Glukosamin tedy přímo podporuje tvorbu chrupavky. Proto můžete užíváním suplementů s jeho obsahem kloubům výrazně ulevit a snížit i riziko zhoršování jejich stavu. Účinek lze ještě posílit kombinovaným užíváním s omega-3, nejlépe ve formě Krill oleje.
Proč právě s omega-3 mastnými kyselinami? Je obecně známo, že omega-3 mastné kyseliny, které jsou nejvíce zastoupené v rybím oleji, mají, mimo jiné, silné protizánětlivé účinky (zánět je součástí artrózy) a pomáhají potlačit vznikající zánětlivou reakci.
Krill olej navíc obsahuje velice silný antioxidant zeaxanthin chránící nejenom samotný Krill olej před oxidací, ale poskytující silný antioxidační účinek i pro tělo. U zeaxanthinu se navíc předpokládá, že může být silnějším pomocníkem při zánětlivých onemocněních než samotné omega-3 mastné kyseliny. Krill olej také díky fosfolipidové struktuře mnohem snáze proniká přímo do buněk.
Bylo prokázáno, že kombinací glukosaminu s omega-3 mastnými kyselinami dochází k mnohem vyšší úlevě od bolesti a dalších příznaků artrózy (např. ranní bolest a ztuhlost kyčlí), navíc za kratší dobu.
Přemýšlejme ale i nad příčinou kloubních problémů. Důležitý je vhodný sportovní režim, kvalitní a vyvážená strava, která nám dodá nejenom určitý poměr makronutrientů, tedy bílkovin, sacharidů a tuků, ale i dostatek mikronutrientů, jako jsou minerály a vitamíny. A v neposlední řadě je důležitý i odpočinek a umění alespoň chvíli relaxovat.
Donald; VOET. Biochemie. 1. vyd. Praha : Victoria Publishing, 1995
Certifikovaná výživová poradkyně Mgr. Monika Musilová
| © ForActiv Plzeň - 2023 | Všechna práva vyhrazena |
| Grafika, webdesign: Otakar Korolus | PHP: Jaroslav Mičan | CMS: Wordpress | Nahoru |