Prodejna BRNO

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


Roláda s exotickým ovocem

20.01.2017

Spousta z vás , měla možnost tento týden ochutnat a ti , kteří to štěstí neměli , si mohou alespoň podle receptu udělat doma sami 🙂

Těsto:

5 vajec

4 lžíce bio celozrnné mouky

2 lžíce banánové mouky Purasana

5 lžic kokosového cukru Purasana

3 lžíce kakaového prášku Purasana

1 lžíce konopného mléka

půl lžičky kypřicího prášku

Krém:

3 tučné tvarohy

2 odměrky Bio proteinu Myotec

70 g mletých mandlí

kokosový cukr

mango

200 ml konopného mléka

několik kapek citrónové šťávy

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme si žloutky od bílků. Ušleháme si tuhý sníh z bílků. Poté si ušleháme žloutky s kokosovým cukrem. K ušlehaným žloutkům postupně přidáváme celozrnnou mouku, banánovou mouku, kakao a nakonec kypřicí prášek a lžíci mléka. K této husté směsi po malých částech jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyloženým pečicím papírem. Těsto pečeme 170C v předehřáté troubě cca 10min. Ještě horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a teply rolujeme pomocí utěrky, překlopíme ho na jiný plech. Krém si připravíme takto: tvaroh ušleháme s mlékem, proteinem a namletými mandlemi, přidáme pár kapek citrónové šťávy. Těsto potřeme krémem, na krém rozprostřeme nakrájené mango na malé kousky a zarolujeme. Můžeme si nechat kousek krému a tím pak dozdobit roládu.