Prodejna BRNO

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


V Plzni k ochutnání proteinová bábovka

02.05.2018

Dnes máte možnost na naší prodejně ochutnat proteinovou bábovku z červené řepy a máku 🙂

O recept a samotné upečení se nám postarala výživová poradkyně  Dagmar Tonková..

Proteinová řepová bábovka s mákem

Ingredience:

  • 1,5 hrnku mletého máku
  • 1,5 hrnku celozrnné mouky (žitná, špaldová)
  • 0,5 hrnku konopné mouky Good Hemp
  • 0,5 hrnku bio kokosového cukru Nutrisslim
  • 5 celých vajec
  • 400 ml vody či mléka
  • 2 uvařené červené řepy
  • 200 ml rostlinného oleje (rýžový, olivový, kokosový..)
  • 5 lžic bio macig cacao prášku Nutrisslim
  • 3 odměrky proteinu Sunwarrior
  • Bio citronová kůra
  • Skořice
  • Kypřící prášek s vinným kamenem
  • 2 tabulky hořké čokolády s vysokým podílem kakaa
  • Steviové kapky
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup:

Řepu umixujeme s mlékem. Umixovanou řepu vyšleháme s ostatními surovinami do hladké konzistence. Jednu tabulku hořké čokolády nalámeme na malé kostičky a přidáme do těsta. Formu na babovku vymažeme olejem a vysypeme moukou či kokosem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 20 minut, poté teplotu zvyšíme na 170°C a dopekáme dalších cca 30 minut. Upečenost musíme kontrolovat pomocí špejle, aby se těsto nelepilo na její povrch. Po upečení a vychladnutí bábovku poléváme druhou tabulkou hořké čokolády, kterou si rozpustíme ve vodní lázni s kokosovým olejem, kdy můžeme čokoládu dochutit steviovými kapkami.