Prodejna BRNO

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


Jahodovo-makový dort

14.03.2019

Dnes  můžete na naší pobočce ochutnat tento zdravý dort o který se opět postarala Dáda Tonková 🙂

 

Jahodovo-makový dort

Těsto:

  • 6 celých vajec
  • 120 g kokosového cukru
  • 100 g mletého máku
  • 150 g mouky
  • 50 g umixovaných mandlí na mouku (popř. mandlová mouka)
  • vanilkové aroma/vanilkový lusk
  • kůra z limetky
  • 50 ml kokosového oleje
  • 100 ml mléka
  • špetka himalájské soli
  • 1/2 kypřícího prášku bez fosfátů

Krém:

  • 2 tvarohy v papíru
  • 200 g másla
  • 2 jahodové pudinky
  • 500 ml mléka/kefíru
  • 80 g erythritolu
  • kůra z 1,5 limetky
  • + 2 lžíce máku

Na dohotovení:

  • povidla na pomazání korpusu
  • jahody
  • plátky mandlí

Postup:

  • Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Po vyšlehání sněhu přisypte kokosový cukr a šlehejte do velmi husté konzistence, kdy sníh bude ulpívat na špičkách šlehače. Poté vyšlehejte žloutky s olejem, mlékem a vanilkovou esencí. Poté přisypte mák, mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek a ušlehejte ve velmi tuhé těsto. K těstu zašlehejte šlehačem polovinu sněhu. Poté zbylou polovinu zadělejte do těsta již pomocí metličky nebo stěrky  – velmi lehce. Těsto nalijte opatrně do dortové formy, kterou jste si vyložili pečícím papírem. Formou neklepněte a vložte do vyhřáté trouby na 170 °C a pečte 40 minut. Korpus nechte odpočinout do druhého dne.
  • Další den si připravte krém. Z dvou pudinkových prášků, limetkové kůry a 500 ml mléka uvařte do zhoustnutí pudink. Nechte vychladnout. Poté vyšlehejte se změklým máslem, mákem, erythritolem a tvarohy.