Roláda s „pribiňáčkovým krémem“
24.02.2020
Roláda s „pribiňáčkovým krémem“
Na naší prodejně máme pro vás nachystanou ochutnávku zdravé rolády 🙂

Ingredience:
Těsto:
- 5 celých vajec
- 5 lžic erythritolu
- 5 lžic rostlinného oleje (rozpuštěného kokosového)
- 5 lžic mouky (celozrnné či klasické)
- ½ kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 lžíce kakaového prášku
Krém:
- 2 tvarohy v papíru
- 160 g rozpuštěného kokosového oleje
- 1,5 dcl kefírového mléka
- Čokoládové steviové kapky
+ džem se sníženým obsahem cukru, banány, mango, tmavá čokoláda na polevu, ořechy na posypání
Postup:
- Připravíme si krém – rozpuštěný olej vyšleháme s kokosovým olejem a kefírem.
- Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky s erythritolem vyšleháme do husté pěny – na hrotech šlehače se musí tvořit špičky. Žloutky vyšleháme s olejem, poté přidáme mouku a kakao, kypřící prášek a ušleháme v husté těsto. K hustému těstu zašleháme polovinu bílků do hladké konzistence. Poté pomocí lžíce nebo stěrky jemně vmísíme do těsta zbytek bílků. Na plech jemně rozprostřeme těsto. Pečeme do jemného zezlátnutí. Troubu neotvíráme, ale na konci se můžeme přesvědčit opět pomocí špejle, zda je těsto upečeno. Po upečení plech opatrně vyndáme (nebouchneme s ním). Na vrchní část těsta položíme vlhkou utěrku a jemně těsto překlopíme na jinou plochu. Z těsta sloupneme pečící papír a zarolujeme těsto do utěrky. Necháme chvíli zarolované těsto stát. Po vychladnutí rozrolujeme, potřeme džemem, naplníme krémem, poklademe ovoce a zarolujeme zpět. Roládu zhora polijeme čokoládou a dozdobíme dle libosti.