Prodejna BRNO

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


Pochutnejte si: dvojbarevný nepečený cheesecake

25.06.2015

Věřte nebo ne, ale lahodný dort se může klidně obejít bez pečení a živočišných přísad. Důkazem je tento veganský cheesecake, který je nejen chuťově vynikající, ale především také zdravý.

P1170122

Korpus:
120 g ovesných vloček
120 g datlí
80 g rozinek
80 g mandlí/lískových oříšků

Náplň:
1 balení (350 g) tofu hedvábné pevné
½ šálku kešu (předem namočit na 4 hodiny do vody a slít)
2 Pl kakaa
50 g rostlinného sirupu/medu
100 ml ananasové/jablečné šťávy
1 čl vanilky
4 čl agaru vloček

Ovocná vrstva:
350 g jahod (borůvek, malin, broskví, ananasu,…)
10 k stevie
1 pl agaru vloček

V sekáčku rozemelte vločky a oříšky, poté přidejte datle a rozinky a nechte spojit v kompaktní hmotu. Lehounce vymažte dortovou formu kokosovým olejem a těsto do ní vtěsnejte. Udělejte i okraje (asi 2,5 cm vysoké).
Rozmixujte tofu s kešu oříšky, vanilkou a medem v mixéru. V ovocné šťávě povařte agar asi 4 minuty. Spusťte mixér, kde máte připravenou směs na náplň, a v provozu do něj rychle vlijte agar, aby se promísil se směsí dřív než ztuhne. Ještě minutu dobře promixujte, případně setřete ze stěn a znovu mixujte. Tady je třeba postupovat rychle. Hned po domixování vlijte polovinu náplně na korpus. Do zbytku přidejte ještě kakao, důkladně promixujte a také vlijte ve druhé vrstvě na korpus. Dort zatím odložte do lednice.
Polovinu jahod rozmačkejte vidličkou. Pokud máte rozmražené, přilijte k rozmačkaným jahodám šťávu z jahod, pokud máte čerstvé, polovinu rozmixujte. Povařte chvilku v malém hrnci, přimíchejte agar, doslaďte stévií či jiným sladidlem dle chutí a povařte asi 2 minuty. Přimíchejte zbylé jahody a vlijte vše na vrch dortu. Nechte dobře ztuhnout a odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Ráno na vás bude čekat báječná, zdravá a dietní snídaně k čaji!

 

Autor: Kateřina Blažčíková